Co je to kratom? A proč je tak kontroverzní?

Kratom, známý také pod názvem Mitragyna speciosa, je stálezelený strom pocházející z oblasti jihovýchodní Asie. Je podobný kávovníku a dosahuje výšky okolo 30 metrů. Přirozeně se vyskytuje v zemích jako je Indonésie, Malajsie a Thajsko. Tato rostlina přitahuje pozornost svými listy, které obsahují vysoce účinné alkaloidy.

Historicky byl kratom využíván v tradiční medicíně pro své potenciální léčivé účinky, ať už šlo o povzbuzení nebo potlačení bolesti. Využíval se také při těžké fyzické i psychické práci. V některých kmenech byl dokonce považován za posvátnou rostlinu a hrál důležitou roli v náboženských a kulturních rituálech.

Nicméně, kromě historie užívání a potenciálních účinků, je důležité si uvědomit, že kratom je kontroverzní. Některé země omezují nebo zakazují jeho užívání kvůli možným zdravotním rizikům a vedlejším účinkům. Tento fakt vedl k diskuzím a snahám o regulaci a kontrolu jeho distribuce a prodeje. V Česku je prodej kratomu legální, avšak pod podmínkou, že není nabízen k užívání a nejsou uváděny jeho účinky na lidský organismus po požití.

V neposlední řadě, kratom představuje zajímavý přírodní produkt, který zůstává předmětem zkoumání pro svůj potenciál v léčitelství a farmakologii. Přestože existují různé pohledy na jeho užívání a dopady, je jeho role a vliv stále předmětem rozsáhlých studií a debat.

Z našich letitých zkušeností zaručujeme, že v ČR patří náš kratom na úplnou špičku kvality. Odebíráme ho pouze od důvěryhodného zdroje, kde je čistota a čerstvost zajištěna vždy na prvním místě.

Zároveň podotýkáme, že kratom neprodáváme za účelem užívání, ale pouze jako sběratelský předmět, který si můžeš vystavit na poličku nebo využít k namíchaní barev a naslednému malování.

Používáme ověření věku Adulto Grafika a design: @Fejfey

Grafika a design: @Fejfey